čtvrtek 23. ledna 2014

Crayon picture | DIY

Rozhodla jsem se napsat článek, jak vyrobit "Crayon picture" neboli obrázek s rozteklýma voskovkama.:) Mě tohle hrozně baví a dělala jsem už 2 takové obrázky.

Na výrobu potřebujeme:
fén, plátno, lepidlo (Herkules nebo podobné), tužku, černou fixu, štěteček, voskovky (já jich na tento použila asi 48)
1) Pokud chceme mít na obrázku postavu(y) jak mám já a ne jenom rozteklé voskovky, tak první co uděláme je, že si nakreslíme obyčejnou tužkou obrys postavy.
2) Pokud chceme mít voskovky ostrouhané, tak si je ostrouháme (mně se to tak víc líbí + ještě z toho oddělávám ty papírky, do kterých jsou zabaleny, nelíbí se mi to)
3) Voskovky začneme lepit na plátno. (Je dobré si to před samotným nalepením naaranžovat, abychom věděli, jak to bude vypadat.)
4) Počkáme, až voskovky zaschnout, chvilku to trvá, mně to trvalo asi 1/2 hodiny.
5) Začneme fénovat. Chvilku potrvá, než se voskovky začnou rozpouštět, ale když začnou téct, tak tečou doopravdy rychle, bude tedy nejlepší podložit si plátno novinami. Je dobré přidržet si nad těmi postavami kousek papíru, aby nebyly od voskovek.
6) Po zaschnutí akorát vybarvíme postavu černou fixou
A je hotovo!:)

Konečný výsledek:



Myslím si, že obrázek vypadá velmi pěkně, není to nic složitého.

Dělal někdo z vás už taky podobné obrázky?:)

T.



8 komentářů:

  1. Tuto techniku moc neznám, celkem zajímavé :-) Jen mi vrtá hlavou, jestli se to nebude odlupovat, vzhledem k tomu, že jsou to voskovky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ony se ty voskovky dají seškrábnout nehtem, ale jinak mně se to samo neodloupává. :)

      Vymazat
  2. Tuhle techniku znám, ale ještě jsem jí nezkoušela. Je docela populární, ale stále to vypadá dobře, i když to člověk vidí často. :) Skvělé, povedlo se to. Krásné pověsit si to někam.

    OdpovědětVymazat