úterý 7. ledna 2014

Náramky přátelství

Už o mně víte, že kreslím, že se ráda fotím, a tak jsem se rozhodla, že dnes napíši článek znova o něčem, čemu se ráda věnuji a to je pletení náramků přátelství.:) Plést jsem začala minulé léto (takže je to už cca. rok a půl) a pořád mě to baví.
Všechno jsem se naučila na této úžasné stránce: http://www.naramkypratelstvi.cz/
K upletení náramku potřebujete akorát bavlnky, nůžky a spínací špendlík (i když já někdy používám izolepu, kterou konce náramku přilepim například na stůl). Nejdříve jsem začínala jednoduchými vzory (proužky, šipky). Ze začátku vám to bude možná připadat hrozně složité, ale opak je pravdou. U téhle práce musíte mít ale velkou trpělivost, můj první náramek mi trval zhruba 4 hodiny, ale ten pocit, když vidíte, jak vám náramek nádherně "roste" je k nezaplacení.:) Možná, že s prvním náramkem nebudete zrovna moc spokojení, ale všechno je o cviku a postupném zdokonalováním. Ani já pořád nejsem dostatečně spokojena s tím, jak pletu ve čtvercové síti.
Obvykle pletu při sledování filmů nebo seriálů, některé vzory už pletu téměř automaticky, ale ráda se učím i nové vzory. Musím přiznat, že lépe mi jdou vzory než pletení ve čtvercové síti, i když v posledních dnech se zaměřuji právě na pletení v síti, jelikož bych se chtěla v tomto stylu pletení čím dál víc zdokonalovat.:)

Pro inspiraci sem přidávám několik mých vytvořených náramků.:)

Tohle je jeden z mých nejoblíbenějších vzorů (momentálně tímto vzorem pletu už 3. náramek). Návod: http://www.naramkypratelstvi.cz/index2.html



Tenhle vzor mám taky ráda, náramek vypadá mocmoc hezky.:)

Tohle je něco složitějšího.:) Pletení toho náramku mi zabralo zhruba 10-12 hodin, teď přesně nevím, ale byla jsem nemocná, takže mě to samozřejmě strašně bavilo.:) Ale že by to byl můj oblíbený vzor říct nemohu, je vážně hodně těžký.


Zde máte na ukázku, jak vypadají náramky ve čtvercové síti. Do čtvercové sítě se dá zakreslit téměř cokoliv. Hodně návodů najdete zde: http://friendship-bracelets.net/alpha_patterns.php nebo tady: http://www.braceletbook.com/
U náramků, které jsou na první fotce, jsem se nechala inspirovat mým oblíbeným pořadem Survivor. Náramky s tímto motivem jsem pletla celkem 4 (pro mě, bratra a 2 kamarádky).
Na druhé fotce vidíte náramek s nápisem No1e. Ráda se totiž koukám na tenis a můj nejoblíbenější tenista je Novak Djokovic a No1e je jeho přezdívka. Aby písmeno l vypadalo jako číslo 1 bylo záměrné, protože Djokovic je přece jednička.;) S tímto náramkem jsem spokojená a pyšně ho nosím na svém zápěstí, i když nebyl zrovna jednoduchý. Použití více barev ve čtvercové síti je těžší než použití pouze dvou (viz. Survivor náramky), musíte to různě podkládat a v tom ještě nejsem zrovna profík. :D

A nakonec jsem přidávám tento náramek.:) Jelikož mi Ježíšek na Vánoce nadělil cvočky, neváhala jsem a ihned vyzkoušela, jak by takový náramek vypadal s nimi. Mně se to tedy strašně líbí, dodává to náramku úplně jiný nádech.:)

Na závěr tohoto obsáhlé článku o mojí tvorbě, bych vás ráda pozvala na moji facebookovou stránku, kde svoje náramky prodávám.:)

https://www.facebook.com/naramkypratelstviii




4 komentáře: