neděle 12. ledna 2014

Španělské filmy

Strašně ráda se koukám na filmy (kdo ne :D), a tak jsem se rozhodla napsat článek, který mám v hlavě už nějakou dobu. Ráda bych se v tomto článku zaměřila na několik filmů z jedné země a to ze Španělska. Dle mého názoru jsou španělské filmy velmi kvalitní a mají co nabídnout a čím překvapit.
Filmy, které budou uvedeny v tomto článku, jsou především thrillery a dramata.

Asi nejlepší španělský film, co jsem do dneška viděla, je La Cara Oculta
Mám ráda filmy tohoto tipu, tj. romantická dramata s tajuplnou zápletkou a tento film rozhodně patří do seznamu mých oblíbených filmů.

Další film, který bych zde ráda zmínila je Zatímco spíš (Mientras Duermes)
I v tomto případě mě tento film dostal svým příběhem a zápletkou stejně jako u La Cary Oculty.

Los Ojos de Julia byl film, od kterého jsem toho dle popisu filmu a komentářů od lidí, moc nečekala. Ale taky, jak jinak :D, mě dostal. Jsem ráda, že jsem se na něj dívala přes den, protože v noci bych se asi trošku bála. :D

El Cuerpo je spíše takové dobré krimi. Tento film byl plný zvratů a konec mě vážně dostal!

Film, který mě nejméně zaujal byl asi Sirotčinec. Byl sice dobrý, ale když nad tím přemýšlím, už ani nevím, o čem byl.

A teď něco pro opravdové "fajnšmekry". Film Sněhurka: Jiný příběh je sice natočený v roce 2012, ale i přesto je němý. Tohle byl můj první němý film, který jsem viděla a nemůžu o něm říct nic špatného. Hudba byla geniální a i herci byli super!

Více španělských filmů jsem neviděla a pokud víte o některém, který tu nezazněl, budu ráda, když mi dáte tip do komentářů. Zároveň se ptám i já vás, zda jste někdo některý z těchto filmů viděli a jaký na něj máte názor.

Přeji pěknou neděli,
T.

1 komentář:

  1. Sirotčinec patří mezi mé oblíbené filmy, takový žánr já můžu :-)

    OdpovědětVymazat