úterý 4. února 2014

Kanibal

Ahojte. :)
Dneska jsem byla se školou v Rajhradě v památníku. Byla jsem tam už před dvěma lety. Celá tahle akce byla propojená se soutěží "Skrytá paměť Moravy". Jedna část dopoledne zahrnovala takový malý "seminář", no nevím, zda se to dá nazvat přímo seminářem, byla to ta kreativnější část, kdy jsme vymýšlely různé věci, příběhy, otázky...a všechno souviselo s letošním tématem této soutěže: Okamžik štěstí.
Musím ale přiznat, že mně ty úkoly moc nešly a ani mě nebavily, protože nesnáším psát na daný téma + s časovým limitem. Když píšeme třeba sloh, tak nemám na vybranou, ale tohle mě tedy nějak neuchvátilo.
Druhou část zahrnovala prohlídka památníku. Jelikož jsme v tom památníku již byli, tak jsme navštívili různé výstavy, které se v něm zrovna nacházely. Například výstava a Aloisi Mikulkovi, výstava starých kuchařek, potom nám dokonce pustili nějaký krátký dokument o mniších, ve kterém jde vidět, jak se vyráběly pergameny ze zvířat.
Potom jsme šli ještě na výstavu o Vítězslavovi Nezvalovi. Ta výstava byla v nádherném sále fakt s luxusním lustrem. Dostali jsme nějaké papíry, abychom si je vyplnili dle informací, které na výstavě nalezneme.
Když jsem už byla s pracovním listem hotová, zaujala mě magnetická tabule, na které byly slova jako magnety a měla se z nich složit báseň. A protože se mi nechtělo vymýšlet nic "Nezvalovzskýho", rozhodla jsem se, že si z daných slov složím svoji vlastní báseň. :D Jo, a vím, že tam jsou tečky a velký písmena tam, kde by neměly být, ale prostě se mi ta moje básnička líbí!:D


T.


2 komentáře:

  1. Ježiši, to mě vrací do středoškolských let. Tedy jsem Památník písemnictví musela navštívat 4x!! To už byla fakt nuda... :D

    OdpovědětVymazat
  2. Také si pamatuju tyhle interaktivní výlety na střední :D vždycky jsem si říkala, že je lepší tohle, než se učit :))

    http://sugar--spice--nice.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat