úterý 18. listopadu 2014

Na co se těším: The Imitation Game (2015)


Životopisný film o britskom matematikovi a logikovi Alanovi Turingovi, ktorý bol považovaný za génia počítačových technológií svojej doby. 
Skutočnosť, že ste momentálne schopní prečítať tento článok pomocou "kúzla" internetu, je svedectvom o vplyve Alana Turinga (Benedict Cumberbatch), jedného z najväčších britských matematikov a kryptografov, ktorý je všeobecne považovaný za otca modernej výpočtovej techniky. Turing trávil počas druhej svetovej vojny dni lúštení kódov pre spojencov, slávnu Enigmu nevynímajúc, a potom obrátil svoju pozornosť k výskumu a vývoju v akademických oblastiach, od programovania až po matematickú biológiu. Tomuto poslaniu sa venoval až dovtedy, kým ho nestretla životná tragédia. (http://www.csfd.cz/film/283747-imitation-game-the/)


Taky máte skoro druhý Vánoce, když zjistíte, že se v kinech objeví film, ve kterém bude hrát váš oblíbený herec? Nebo ještě lépe - 2 herci z vaší TOP 10?

Byla jsem naprosto nadšená, když jsem se zhruba před týdnem o tomto filmu dozvěděla. Benedict, Keira, drama, věda, válka - zkrátka nenajdu ani jeden jediný důvod proč se na tento film netěšit. Zatím vypadá, že obsahuje všechno, co by měl, aby mě zaujal.

No, jedna věc tu přeci jen je - v Británii už tento film premiéru měl - a to 14. 11., kdežto u nás si na něj budu muset počkat až do 29. 1. 2015! (Pokud ho ovšem nesplaším dřív ještě někde jinde.:D)

Přikládám ještě trailer, který vypadá vážně úžasně.


Žádné komentáře:

Okomentovat